Friday, August 12, 2011

OH. baby namanya.

assalamualaikum dan salam sejahtera,kawan-kawan yang super-duper ROCK :) . (ayat ni,kadang-kadang ano-ing gila kan? ) 

kisahnya,

..................................................................

sedang ralit,memerhatikan,keindahan ciptaan tuhan,tatkala itu,terdengar suara sumbang adik kecilku, menjerit bagai terkena histeria lagaknya, , 

bingit.

katanya,

"baby sini lah,meh lah sini,sini lah"

terkedu aku disitu,tersedak,tatkala sedang asyik menikmati keenakan air oren sunquick segelas besar. 

uppps. terlupa . puasa. 

what? baby? baby? where's the "baby" ==> konon speaking london,

dengan gaya agak-agak macam orang bodoh,lantas dengan segera bangun lalu memerhati sekeliling,
kosong. mana ada budak. mana ada baby. adik aku ber-halusinasi,gamaknya. err? atau,bayangan nya sahaja. atau haaantu?

oh tidak. segala bulu-bulu roma ku tegak berdiri. ah. 

teringat. bulan ramadhan, hantu dah tak dak. .

lantas,dengan hati yang bagai tak keruan,aku bertanya kepadanya. (skema ,ayat-ayat ku malam ni)

"mana,baby nya adik oii?"

katanya,

"ni,baby ni,"

sambil memeluk seekor kucing,entah dari mana datangnya.
.
.
.
DERMMMMMMMMMMM! kucing rupanya.



bukan kucing sebenar.
.
.
sekian.

2 comments:

  1. ayat macam entry jiwang.haha

    ReplyDelete
  2. waaaaaaaaa, teringat kat anak kucing i yang mati last week:(

    ReplyDelete

komen yang indah-indah sahaja :)