Tuesday, June 5, 2012

Kesukaan Dan Kecintaan Zaman Remaja Guwa. (Part one)

♥ do follow me on twitter @azlyana_adnan ♥


    Assalamualaikum dear readers yang setia membaca blog guwa. *ayat konon guwa blogger hebat* Kamu tahu tak, part yang paling susah bila guwa start nak buat satu satu entry tu, adalah part nak isi tajuk dengan nak buat intro entry. *So,sekarang dah siaplah intro entry guwa kan?* Eh,susah dia macam nak kupas bawang sambil air mata meleleh-leleh tau. Eh tak,sebenarnya sama susah macam nak buat pendahuluan karangan waktu guwa belajar bahasa melayu. Selalu time buat karangan dalam kelas guwa main-main.Bila cikgu tanya guwa jawab, guwa tak dek idea. Nasib baik cikgu guwa sepotting orangnya.*okay,guwa tak tahu apa kaitannya*.

   
    Hidup guwa sekarang memang dah tak sama macam hidup zaman kanak-kanak ribena waktu dulu dulu,zaman kuno. Sekarang guwa dengan bangganya nak taip, guwa dah aqil baligh. errkkk hehehe. Gua dengan bangganya nak taip yang guwa dah boleh kahwin. eh tak tak. guwa nak cakap yang guwa dah masuk zaman remaja. HAHA. *Eh,lapan belas tahun dah nak masuk dewasa kot?*

 Guwa tak nak merepek panjang-panjang. Kamu semua mesti ada kecintaan,kesukaan,kegemaran,masing-masing bukan? So,sebagai manusia paling normal ,waras dan tak gila,guwa juga punya kecintaan,dan kesukaan jugak. Kamu semua nak tahu tak? Sejak guwa lepas SPM dan cuti beberapa bulan ni,kecintaan guwa makin bertambah-tambah terhadap makanan. Semua benda kalau boleh guwa nak makan,no wonder lah kalau semua orang tegur yang guwa dah macam gemuk. *okey,guwa stress bila orang cakap macam tu. dan lepas tu,guwa pun makan,makan,dan makan lagi*

     Guwa paling suka makan,nak nak bila time gua tengah stress,marah,geram,.That why lah guwa paling benci dengan orang yang selalu buat guwa stress tapi,guwa paling sayang dengan orang selalu buat guwa happy,sebab,bila guwa happy senyum sampai ketelinga dan nampak gigi dan gusi,guwa jadi sampai lupa nak makan,dan itu membantu guwa untuk diet secara tak sengaja lantas dapat meng-kurangkan berat badan guwa. HAHAHA.

   Lastly, guwa rasa sekarang guwa dah insaf dan guwa tak nak makan banyak banyak lagi.Selain guwa rasa guwa macam dah nak tergemuk,guwa pun takut jugak kalau-kalau guwa terkena penyakit nanti.So,sekarang guwa nak makan slow-slow kalau boleh. dan guwa jugak nak kawal perasaan marah guwa. bila orang buat guwa stress dan marah je, guwa nak senyum-senyum buat buat bodo je. hehehehe.

   Dah, sampai sini dulu entry guwa kali ni. Kamu semua, kalau ada tips nak bagi kawal guwa makan banyak banyak boleh lah share dekat bawah ni. heheheheh. okei, guwa nak pergi masak maggi ayam kejap. laporrr pulak rasa. *ooooppp*




p/s: berat 55kg dengan tinggi 164cm. okeyy apaaaaaaaa. 

9 comments:

  1. hahaha suka laa entry nie..besarnya tembikai tue

    ReplyDelete
  2. aik, makin meningkat umur, makin meningkat selera makan ye..hehe

    ReplyDelete
  3. hehe.. sbnrnyakan, nk makan byk2 tu boleh, tp pastikan dalam sehari tu exercise.. itu tips ena buat.. ena ni pun kuat makan tau, gile kuat macam orang obesity... lagi satu, waktu malam jgn mkn bende berat... InsyaAllah, kuruslah...

    ReplyDelete
  4. er , perli nelly ke ?
    =.='

    hahaha . bab makan , nelly suka + senang nak gemuk .
    =.='

    ReplyDelete
  5. guwa bab makan tak kira wa nk makan sampai puas gak..eheh

    ReplyDelete

komen yang indah-indah sahaja :)