Wednesday, August 1, 2012

Bip bip. . you have one message.

♥ do follow me on twitter @azlyana_adnan ♥

p/s: you're the reason why i can't stop smile ;)

Paling best dalam hidup bila kita dapat apa yang kita nak,
tapi aku tak kata, hidup tak best bila kita tak dapat apa yang kita nak,
paling mudah, kita patut bersyukur dengan apa yang kita ada,
dapat atau tak, itu soal kedua.
soal nasib dan ketentuan.
kadang kita mintak sikit, ALLAH bagi banyak
Tapi,kadang hidup ni tak best bila selalu meminta-minta tanpa
usaha,bukan?
.
.
hmm. rasanya cukup. intro yang sungguh ber-ilmiah langsung memberi sedikit motivasi
kepada aku dan kamu yang kadang-kadang takbur dengan nikmat.




Saat paling terindah dalam hidup bila orang yang kita suka 
tetiba hantar mesej dekat kita.

Aku nak cerita,
Minggu lepas, dia ada hantar pesanan ringkas dekat aku,
aku punya tahap keterujaan
kau . memang susah nak aku terjemah satu persatu,
walau guna kamus dewan pustaka pun,
belum tentu boleh.
serius.
aku betul betul teruja-hingga-tak-terkata.

padahal dia cuma hantar,

"selamat malam  :) sweet dream :)"

nah, aku nak tanya,
pernah tak dulu kau merengek nakkan barang mainan,
masak-masak yang complete set dengan dapur?
bila dah dapat kau punya tahap teruja tak terkata?
nah, aku pun rasa begitu.

aku balas-dengan-senang-hati-senyum
sampai-nampak-gusi.


"hai, selamat malam too ;)   sweet dream. miss you."

*butang sent guwa tekan*
.......................................
bip...bip..... *you have one message*

"sorry.....you're not enough credit to sent this message. please bla bla and bla."




aku rasa nak tunjal-tunjal telefon buruk
yang tak berfaedah langsung ni.
tettttttttttttttttttttttttt.


13 comments:

  1. hey thnks comment kt blog sy :) hahaha comellah awak niee, ;D

    ReplyDelete
  2. hahaha~ excited nak hantar msg ttbe kdit abis.. cian dia

    ReplyDelete
  3. ahahhaa....sabo je lah yer..tp part kalo org kita suka hntr msg mmg senyum sampai ke telinga la..hihi

    ReplyDelete
  4. haha.mmg geram gilerkan kalo jd cmtu..
    dok tngah nk feeling kdit habis pulak.hehe

    ReplyDelete
  5. OK. yang last skali mmg klakar. haha. time2 ni lah tade kredit.

    ReplyDelete
  6. alahai ..masa tu pulak la credit tak cukup yea,hehe

    ReplyDelete
  7. oh part yang last sekali itu sedih.

    ReplyDelete
  8. rindu ni macam tapai tau. makin diperam makin sedap.

    tapi peram lelama sgt jadi basi.. so.. kne pandai adjust! ^^

    ReplyDelete
  9. rara membalas knjungan mu..:)
    follow sini.

    ReplyDelete

komen yang indah-indah sahaja :)