Friday, May 20, 2011

esok KIAMAT???

Sekumpulan paderi New York ramal dunia kiamat esok


NEW YORK: Berbekalkan kemeja-T, brosur, buku dan poster, seorang paderi bersama rakan-rakannya tekun memberi amaran kepada orang ramai di New York bahawa dunia akan kiamat esok.
Menggunakan perkiraan daripada Bible, Manny mendakwa akan berlaku gempa bumi di seluruh dunia pada 21 Mei, tetapi dia sendiri tidak pasti sama ada kejadian itu berlaku serentak atau tidak.

Katanya, dia tidak pasti bagaimana ‘bencana’ itu berlaku atas faktor perbezaan masa sesuatu tempat di seluruh dunia.
“Bagaimanapun, sepatutnya gempa bumi itu berlaku pada waktu sama di seluruh dunia,” katanya.

Manny, 56, berkata walaupun tarikh 21 Mei kelihatan rambang, dia merujuk kepada analisis Presiden Family Radio - sebuah komuniti penyiar keagamaan di California, Harold Camping.

Ketika sibuk berceramah, teman Manny, Borce, 43, mengedarkan risalah mengenai ramalan kiamat mereka.
Melalui risalah itu, mereka mendakwa orang ramai mempunyai beberapa jam untuk bertaubat. - AFP

SUMBER:: DI COPY AND PASTE BULAT BULAT DI SINI

..............................................................................................................................................................


kau orang dah baca?
kau orang percaya.?
mereka siapa? tuhan kah.?
semua nya telah ditentukan oleh allah yang maha esa.
dalam al-Quran pun ada cakap.
kiamat akan diturunkan pada hari jumaat.
kalau nak ikut kitab dia orang yang dah diubah suai tu~~~~~
entahlah.
no komen.
tetapi,segala galanya telah ditentukan oleh yang maha ESA.
dia lagi mengetahui kan?
:')
.
.......
yang penting,sebagai manusia . kita kena bersiap sedia. ajal maut ditangan tuhan,
mungkin tiada kata "esok" untuk kita.
kejap lagi pun,ajal datang menjemput kan.?
:')
fikir fikir dan renung renungkan.

2 comments:

  1. saya lagi lah tak percaya. it was just a FAKE news. :(

    ReplyDelete

komen yang indah-indah sahaja :)