Saturday, October 29, 2011

11 things about me, you should know .


p/s: Act, aku di-tagged untuk buat *benda ni* but,sorry malas pulak nak join. muehehe,

   aim aku menaip malam-malam buta ni, just nak share *11 perkara tentang aku, yang patuit kome semua tahu* hehe.

1. aku manusia jiwang .

yer,aku jiwang, kalau kau tak percaya, kau boleh tanya kawan baik aku, segala-mala puisi rekaan aku, dia lah orang yang first, yang akan baca.
segala-mala ayat-ayat jiwang hasil ciptaan aku, dia-lah orang yang first akan dapat tengok.
see?

contoh entry jiwang habes : luahan hati , cinta , kata dari jiwa

2. aku obses dengan merah .

kalau kome semua selongkar almari baju aku, majoriti baju semua nak kaler merah, aku pun tak tahu kenapa,
aku tak boleh tengok segala benda yang berwarna merah ni,
nak kata gila *merah* tak lah jugak, cuma aku rasa, merah tu cantik,
dan pernah aku berfikiran kurang waras, berangan, konon-konon pokok-pokok dekat dunia ni semua warna merah.
*khayalan gila,semata-mata*
tak masuk dek kewarasan akal langsung.

3. aku suka tengok bola, ( red warrior)

aku tau,aku perempuan, tapi aku suka tengok bola.
kalau ada game dekat tb, aku duduk lah tercongok depan tb tengok bola, 
lepas tu, bila time gol, aku lah manusia yang menjerit kuat-kuat macam orang gila,
lepas tu, nenek aku pun membebel,
cakap, aku gila.
HAHA.

P/S : suka red warrior, sebab tu, aku suka merah,derr.
(duduk negeri johor, tak bermakan kena supprot johor, ye tak?)

p/ss: aku tak layan game-game luar,, malaysia jer, k?
muehehe.

4. cepat marah, tak bermakna aku *baran*

aku manusia biasa derr, sikit-sikit nak marah,
but seriusly, aku tak suka nak marah-marah kalau tak bersebab,
kalau setakat hal remeh temeh, takde makna aku nak marah-marah,
tapi kalau dah sampai tahap menghina, sapa boleh tahan ,kan?
asalkan,tak marah tak bertempat.

5. suka tidur dan berangan

okei, macam tadek *life* pun ada kan?
tapi, aku suka dengan habit aku yang ni,
bila tidur, aku mimpi, mimpi semua yang best-best,
muahahah.
bila bosan, aku berangan, berangan yang best ,
lepas tu, mula tercetus, pelbagai angan, yang kadangkala, langsung tak real.
HAHA

6. suka ketawa, tak suka control .

aku tau aku perempuan,
orang kata, jadi perempuan, kena control, sopan, nak-nak depan lelaki.
okei, lembut-lembut, ayu-ayu, tu bukan sifat dalaman aku,
senang cerita,lebih baik jadi diri sendiri kan?
tak payah nak control-control,
kang tak pepasal, dilabel *hipokrit*

p/s: tak bermakna, aku tak serius dalam segala hal, dan tak bermakna aku selalu ketawa walaupun dalam hal yang *serius*
nanti aku dilabel *gila* pulak. 
dan alasan ketawa, kerana, ketawa boleh menghasilkan *endorphine hormones*
-kata cikgu aku-

p/s: depan lelaki, kena control gak, kalau nak ketawa,
perempuan, kan?

7. takut cicak . -binatang ngeri,bagi aku.

kau jangan nak gelak sangat.
ni cerita dua tahun lepas, pagi-pagi buta nak menyakat aku, habis satu blok, bangunan kelas aku, dengar aku menjerit bagai orang tak siuman.
sampai cikgu kaunseling masuk, tanya *apa kes?*
what the . . .  HAHA.
dan, cerita tu bersambung-sambung sampai sekarang,
dan akhirnya, cicak plastik yang konon macam *real* tu,
dah mampuihhh.

p/s: yang plastik pun aku geli, menjerit kalah histeria, yang hidup, lagilah rasa macam nak pengsan.
sungguh!

8. cepat jatuh cinta. *puih

sungguh!
perasaan kadangkala diluar kawalan,
cepat sangat nak fall in love bagai.
dan, perasaan tu, bukan datang daripada kita, kan?
tapi top one carta hati tetap,
si dia yang ku puja.
muehehehe.

9. gila-gila. *tak bermakna aku "gila" tak waras mental*

at first, kalau tak kenal aku,mesti kau akan label aku,
*perempuan sombong*
cuba-lah dua tiga hari dengan aku,
baru kau tau, otak aku macam mana,
ngehngehngeh.

10. sensitip. *cepat terasa

okei, yang ini memang salah satu sifat yang memang tak boleh nak dielak.
cepat sangat nak terasa, even benda tu hal kecik,
oh, perempuan . .  kan?
perempuan tetap perempuan, hati lembut, derrr.

11. cerewet , memilih dan seangkatan dengan-nya,

perempuan kan?
semua benda kalau boleh nak perfect, even, tak de apa yang *perfect* dekat dunia ni,

.

TAMAT 

and yah . . . 
banyak lagi, benda yang ada pada diri aku,
secara fizikal-nya, aku memang kasar,derr.
ciri-ciri kelemah-lembutan tu, memang tak dek pada aku,
tapi-tapi kadang-kadang aku cuba jadi perempuan macam perempuan lain,sebab aku tetap perempuan,
yang memang macam perempuan,
*dalam hati, ada taman,beb*

HAHAHA.
.
aku bukan jenis perempuan, yang suka cover cun,bagai,
sorry.

kome pulak, apa benda yang ada kat diri kome? share sikit. :P

25 comments:

  1. besa ar tu...owang pompuan...baru 11 blom 20 lg...hikhik

    ReplyDelete
  2. wuuuuu yang no 5 tuh sama!muehehe suka tidur+berangan..jauh gak merewang..hihi

    ->anyway nice entry,sukeee bace ^-^ dan salam perkenalan yea..~

    ReplyDelete
  3. @Ungu Violet:: kalau dua puluh, kena terbit buku ah! HAHA

    ReplyDelete
  4. @♛RaRa♛ : well, semua manusia suka berangan ^__^ thank. tehehe

    ReplyDelete
  5. oooo.... baru thu sedikit sebanyak tntg awk dear :) heheh

    ReplyDelete
  6. sama la kita.suka gak tgk bola.TRW jea la kan.team lain tak tgk..hehe

    ReplyDelete
  7. hahaha...yg no 5, 6 dan 9 sama la ngan kite :P hehehe

    ReplyDelete
  8. suka gelak and tak control. bagus3. :D

    ReplyDelete
  9. @CikHoneyBee :: hehe, nak tahu banyak? HAHA

    ReplyDelete
  10. @nik rosmawati s:: TRW terbaek ^___^

    ReplyDelete
  11. ~ Cik Pelangi ~:: wiwit. . sama? ^__^

    ReplyDelete
  12. @Eein Azryn :: ngeh3, bagus? kadang2 ade jugak org yg tak suka --"

    ReplyDelete
  13. macam2 tentang dia..hehe..suka jga jiwang..ngeh3..

    sblm tido mst nak berangan dlu..ehhehe

    ReplyDelete
  14. @ILA HonEyBuNNy:: wajib kot, berangan sebelum tidok, HAHA

    @nelly: hehe, jiwang gak? :P

    ReplyDelete
  15. hehehehe...red warrior ???yeahhhh! gomno kelate gOmo..hehe


    ct thu masih xckup sifat di atas..mesti banyak lg kan..ahahaha

    ReplyDelete
  16. gommo kelate gommo ^____^ , memang tak cukup pung, banyak lagi ^__^

    ReplyDelete
  17. sy pon xlyn sgt game luar..support mas sudah....hihii

    ReplyDelete
  18. hahahahaha xD

    suke yg suke gelak tue xD
    mls nk cover2 gelak..
    kalo da gelak tue..
    gelak jugak la xD

    ReplyDelete
  19. heeeeee ;p

    suka ayat aku bukan jenis perempuan y suka cover cun bagai tu..

    thumbs up!

    ReplyDelete
  20. @Juliet_iRa~":: thank.sayang :)

    ReplyDelete
  21. Nuriy Arisa :: betul tu :) dah gelak, gelak je lah ^___^ gelak,senang hati. HAHA

    ReplyDelete
  22. 1,2,6,9 je yang kite boleh team,hehe:P

    ReplyDelete

komen yang indah-indah sahaja :)