Wednesday, January 18, 2012

tunggu sekejap. . duhai kasih


 

***************************************


p/s: ini cerita hanya rekaan semata.
.

Perasaan ini kian lama kian memberat.Sesekali bila terserempak.Bila mata bertentang mata.Lantas lidah kelu hendak berkata.Ah,kekuatan apa yang aku ada,sedangkan aku hanya wanita biasa.Walau seramah mana mulut ini berkata,rasa malu itu tetap juga ada.Nak-nak bila depan dia.Lebih parah lagi, bila dia memberi respone untuk berbual bersama. Ah! resah.tak menentu.Parah.Perasaan padanya kian parah.Bagaimana hendak aku luahkan,sedangkan aku tidak punya kekuatan.?

Suatu hari,aku lihat kau bersama Dia. Dia yang aku maksudkan sama seperti aku. Ah perempuan,aku tahu, agenda mu kini ingin mendekati dia,hanya kerana niatmu untuk mencuri hatinya.Sedangkan kau tahu,perasaan aku pada si dia kan? .Please, jangan rampas dia dari hati aku,walaupun aku belum tahu,siapa yang ada dihatinya :| . dan mungkin juga,bukan aku dihatinya.tidak.mungkin.sama sekali.

Makin hari,rasa ini kian pudar.Kerna aku tahu, aku tidak layak untuk bergandingan denganmu.Dari segi mental.Perempuan itu tersangat lebih  daripada aku,dan teramat setaraf dengan kamu.Aku tahu itu.Kau mungkin sudah ditentukan untuk bersama perempuan itu (dia) dan bukan perempuan ini (aku) .

Dan akhirnya aku pasrah. dan lantas aku menyerah.



notasepuluhjari: kepada kamu yang sedang membaca ini, ketahuilah. cinta pada manusia itu sesungguhnya tidak akan kekal,walau sesetia mana pun insan yang kamu cinta itu. Kan dah tertulis ,bahawa cinta pada ALLAH itu yang kekal abadi selama-lamanya. ?  Dan ada apa, jika kita hanya mendapat dia yang kita suka, tetapi bukan hati si dia?

24 comments:

  1. dari petikan lagu hujan ke... 'tunggu sekejap duhai kasih... tunggulah sampai hujan tedu...'

    ReplyDelete
  2. Apa pun yng kita suka sama ada barang, manusia, haiwan memang semuanya tidak kekal...

    Tapi nak komen kat cerita kat atas tu.

    Saya pernah menjadi insan yang merampas seseorang yang menjadi idaman kawan saya sendiri. Bukan directly merampas tapi lelaki tu yang approach saya dulu. But still, that haunt me for the rest of my life...

    Eheh, ayat dan cerita tak menahan. Huhuhu. Nice blog here.

    ReplyDelete
  3. Apa pun yng kita suka sama ada barang, manusia, haiwan memang semuanya tidak kekal...

    Tapi nak komen kat cerita kat atas tu.

    Saya pernah menjadi insan yang merampas seseorang yang menjadi idaman kawan saya sendiri. Bukan directly merampas tapi lelaki tu yang approach saya dulu. But still, that haunt me for the rest of my life...

    Eheh, ayat dan cerita tak menahan. Huhuhu. Nice blog here.

    ReplyDelete
  4. @Bidadari Syurga :: kalau kau rasa, tu bermakna kau pernah alami kot? hmmm.

    ReplyDelete
  5. @A'ishah Kamaludin:: tapi, kdang2,tak salah kot. in case,kita kena kejar dan rebut apa yang kita nak. kadang2 jadi antagonis ni pun best jugak. tapi zalim!

    ReplyDelete
  6. huuu~~ sedih..prnah alami mcm ni jgk...tp lame2 baru sye sdar cnta kpd Allah lg brmakna.. tp hakikatnya, rmai manusia hanya cari Allah ble dlm ksedihan..kalau hepy?? hmm..:)

    ReplyDelete
  7. jalan cerita di sangat sentap hingga ke sanubari -_-

    ReplyDelete
  8. nice dear..merebut cinta lelaki? tidak..too bored.sy insan biasa yg hnya perlukn cinta dr allah taala,ianya kekal d hati.

    ReplyDelete
  9. @Izz Faizah :: ah, manusia, bila susah baru ingat allah, itu realiti :(

    ReplyDelete
  10. a'ah la, tajuk dia mcm lagu hujan tu. tunggu sekejap, duhai kasih.. pewit layan~ haha

    ReplyDelete
  11. aku selalu merasakan hal yang sama. rasa rendah diri, rasa yang kuat menyatakan ada yang jauh lebih layak untuk dia.hmm

    ReplyDelete
  12. sekarang semuanya semakin lemas dalam ombak cinta manusia. peringatan buat semua. :)

    ReplyDelete
  13. like this ayat : Dan ada apa, jika kita hanya mendapat dia yang kita suka, tetapi bukan hati si dia?

    ReplyDelete
  14. doa aje..andai kata lelaki itu baik utk kita mohon Allah dekatkan hatinya kat kita dan hati kita pdnya..


    andai dia bukan yg terbaik mohon allah jauhkan kedua-dua hati..


    insya-allah tenang :)

    ReplyDelete

komen yang indah-indah sahaja :)